skład / składniki
metoda gotowania
najpierw należy posiekać żeberka wołowe do tego stopnia, że ich długość wynosi około 5 cm, następnie przystąp do marynowania żeber w jednej szklance sosu chimchurri i następnego dnia wyjmij je z lodówki i dodaj pieprz do smaku. Rozgrzej grill lub grill do maksymalnej temperatury, a następnie ułóż żeberka wołowe i zalej je solą fizjologiczną (na 1 litr wody przypada 6 łyżek stołowych). Smażyć do zrumienienia, po czym ponownie polać żeberka solą fizjologiczną i trochę usmażyć. Kontynuuj gotowanie przez 15-20 minut na mniejszym ogniu, obracając i częściej polewając roztworem soli.
grillowane żeberka wołowe w stylu argentyńskim są gotowe do spożycia! Posiłek podawany jest z sosem chimchurri, liśćmi sałaty i warzywami. Doskonałym dodatkiem do dania będzie czerwone wino. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g