żeberka wołowe na grillu grilluj po argentyńsku

przypomina smak mięsa na ognisku z dzieciństwa. Pamiętaj i przygotuj sobie! Każda kuchnia kryje za sobą własne metody i cechy gotowania żeberek wołowych. Ten przepis ujawni niektóre sekrety kuchni argentyńskiej. Kuchnia argentyńska nie pozostawi cię bez opieki. Ten przepis kulinarny pomoże przygotować pyszne jedzenie-żeberka wołowe na grillu.
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
114 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 30 min

najpierw należy posiekać żeberka wołowe do tego stopnia, że ich długość wynosi około 5 cm, następnie przystąp do marynowania żeber w jednej szklance sosu chimchurri i następnego dnia wyjmij je z lodówki i dodaj pieprz do smaku. Rozgrzej grill lub grill do maksymalnej temperatury, a następnie ułóż żeberka wołowe i zalej je solą fizjologiczną (na 1 litr wody przypada 6 łyżek stołowych). Smażyć do zrumienienia, po czym ponownie polać żeberka solą fizjologiczną i trochę usmażyć. Kontynuuj gotowanie przez 15-20 minut na mniejszym ogniu, obracając i częściej polewając roztworem soli.
grillowane żeberka wołowe w stylu argentyńskim są gotowe do spożycia! Posiłek podawany jest z sosem chimchurri, liśćmi sałaty i warzywami. Doskonałym dodatkiem do dania będzie czerwone wino. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy