skład / składniki
metoda gotowania
wątroba jest produktem łatwo psującym się i trudnym do przygotowania. Ale wszystkie jego wady są równoważone smakiem i przydatnymi witaminami. Kupiłem wątróbkę drobiową w sklepie i nie wiem, co teraz z nią zrobić! Tak więc produkt zostałby utracony, gdyby nie nasz ukochany Internet. Znalazłem bardzo smaczny przepis na gotowanie wątroby po japońsku. Spróbuj, jesień jest pyszna! Sprawdzone z własnego doświadczenia!
pokrój wątrobę, Dodaj do niej lekki sos sojowy. Pozostaw do marynowania przez godzinę. Wlej olej na patelnię i podpal. Gdy olej się rozgrzeje, włóż marynowaną wątrobę na patelnię i smaż, ale nie więcej niż 5 minut, ponieważ jeśli wątroba zostanie prześwietlona, stanie się twarda. Pokrój pieprz, dodaj do wątroby. Zetrzyj imbir i dodaj na patelnię wraz z zieloną cebulą i czosnkiem. Smażyć jeszcze 2 minuty. Zdjąć z ognia. W gotowości posyp wszystko pieprzem, cukrem. Dodaj ciemny sos sojowy i wszystko dobrze wymieszaj. Połóż na talerzu i udekoruj pokrojoną rzodkiewką. Podawaj na gorąco.
wątróbkę można gotować jako osobne danie,ale wolę podawać ją z dodatkiem. Aby nie zepsuć atmosfery kuchni japońskiej, radzę gotować ryż w dowolny znany sposób. I spal się, aby cieszyć się wspaniałym zrównoważonym smakiem i oszałamiającymi smakami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g