wątróbka z kurczaka po japońsku

doskonały przepis na gotowanie wątróbki drobiowej prosto z Japonii!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 27 % 10 g
węglowodany 38 % 14 g
173 kcal
IG: 64 / 0 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

wątroba jest produktem łatwo psującym się i trudnym do przygotowania. Ale wszystkie jego wady są równoważone smakiem i przydatnymi witaminami. Kupiłem wątróbkę drobiową w sklepie i nie wiem, co teraz z nią zrobić! Tak więc produkt zostałby utracony, gdyby nie nasz ukochany Internet. Znalazłem bardzo smaczny przepis na gotowanie wątroby po japońsku. Spróbuj, jesień jest pyszna! Sprawdzone z własnego doświadczenia!
pokrój wątrobę, Dodaj do niej lekki sos sojowy. Pozostaw do marynowania przez godzinę. Wlej olej na patelnię i podpal. Gdy olej się rozgrzeje, włóż marynowaną wątrobę na patelnię i smaż, ale nie więcej niż 5 minut, ponieważ jeśli wątroba zostanie prześwietlona, stanie się twarda. Pokrój pieprz, dodaj do wątroby. Zetrzyj imbir i dodaj na patelnię wraz z zieloną cebulą i czosnkiem. Smażyć jeszcze 2 minuty. Zdjąć z ognia. W gotowości posyp wszystko pieprzem, cukrem. Dodaj ciemny sos sojowy i wszystko dobrze wymieszaj. Połóż na talerzu i udekoruj pokrojoną rzodkiewką. Podawaj na gorąco.
wątróbkę można gotować jako osobne danie,ale wolę podawać ją z dodatkiem. Aby nie zepsuć atmosfery kuchni japońskiej, radzę gotować ryż w dowolny znany sposób. I spal się, aby cieszyć się wspaniałym zrównoważonym smakiem i oszałamiającymi smakami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy