skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wątroba po wenecku to jedna ze specjalności Wenecji. Ma delikatny smak. Dlatego jest to mój ulubiony przepis na gotowanie wątroby.
przede wszystkim musisz ugotować cebulę. Cebule należy wybrać duże, białe i pokroić w równe piękne pierścienie, stopić połowę masła na patelni i włożyć cebulę na patelnię. Usmażymy go nie na złoty kolor, ale tylko do momentu, gdy cebula stanie się miękka. Następnie wlej wino na patelnię i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Gotową cebulę należy doprawić solą i pieprzem, ułożyć na talerzu i umieścić w ciepłym miejscu. Teraz zajmijmy się wątrobą. Oczyścimy go z folii i pokroimy na porcje. Roztop pozostałe masło na patelni i smaż w nim wątrobę na dużym ogniu tylko przez minutę, podczas gdy kawałki należy raz odwrócić i posolić. Gotową wątrobę układamy na krążkach cebuli, dekorujemy ziołami i podajemy do stołu. Należy zauważyć, że Włosi wolą tłuste jedzenie, ale czasami naprawdę chcemy się nim delektować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g