skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę na małe kawałki, sól, pieprz, smaż, aż mięso będzie białe.
połóż mięso i fasolę pokrojoną na małe kawałki na dnie garnka.
cebulę pokrojoną w półpierścienie podsmażyć na patelni, na której smażono mięso.
dodaj marchewki pokrojone na małe kawałki i również usmaż.
włóż pieczeń do garnka.
kalafior ugotować w osolonej wodzie, rozebrać na kwiatostany i ułożyć na cebuli.
ułóż pokrojone w kostkę ziemniaki na wierzchu.
paprykę pokroić w cienkie kostki, usmażyć na oleju roślinnym i ułożyć na ziemniakach. Posolić. Dodaj drobno posiekany czosnek.
napełnij mięso warzywami bulionem, aby płyn sięgał tylko do środka garnka.
dodaj łyżkę kwaśnej śmietany i rozprowadź ją na powierzchni ziemniaków.
Zamknij garnki pokrywkami i wyślij do piekarnika nagrzanego do 250 stopni.
gdy płyn w garnkach się zagotuje, zmniejsz temperaturę do 120 stopni.
dusić wieprzowinę z warzywami przez około godzinę.
podczas serwowania posyp naczynie ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g