wieprzowina gotowana w sosie kiwi z winem

oryginalny przepis ozdobi świąteczny stół!
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 25 % 6 g
152 kcal
IG: 50 / 17 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

ten przepis kulinarny dał mi mój pracownik, który zeszłego lata odpoczywał w Soczi. Tam poszli do jednej restauracji kuchni australijskiej, gdzie zaproponowano im spróbowanie wieprzowiny w sosie kiwi z winem, według niej to jedzenie wyglądało nie tylko apetycznie, ale także było bardzo smaczne. Po wizycie w restauracji poprosiła jedną kobietę o ten przepis, aby po przyjeździe własnoręcznie go dla nas ugotować. Najpierw trzeba było obrać cebulę i kiwi i pokroić w drobną kostkę. Przetrwaj sok z jednej małej pomarańczy. Masło utopić na patelni i usmażyć w nim cebulę. Następnie dodaj sok pomarańczowy i białe wino do cebuli i mieszaj, aż cały płyn się zagotuje. Następnie dodaj cukier, czarny i czerwony pieprz oraz sól. Posiekane kiwi Dodaj do patelni, wymieszaj i zagotuj, a następnie wyjmij z pieca. Wlej olej słonecznikowy do innej patelni. Lekko ubij wieprzowinę, sól, pieprz i smaż przez 5 minut z obu stron. Wyjmij mięso i wlej bulion do tej patelni, dodaj zagęszczacz i zagotuj. Następnie wlewamy tam zawartość pierwszej patelni, przewijamy. Na talerzu z wieprzowiną wlej gotowy sos i podawaj z makaronem lub tłuczonymi ziemniakami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Zagęszczacz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy