skład / składniki
metoda gotowania
widziałem ten przepis kulinarny z kuchni abchaskiej w jednym programie telewizyjnym, nie pamiętam, który. Przepis na kurczaka z jajkiem bardzo mi się podobał, ponieważ jest niskokaloryczny i bardzo lekki, a co najważniejsze pyszny! A gotowanie jest bardzo proste i szybkie – nieco ponad pół godziny. Ten posiłek jest idealny dla tych, którzy stale monitorują swoją sylwetkę lub chcą schudnąć.
zaczynam od rozdrobnienia cebuli i smażenia jej na złoty kolor na maśle na patelni. Następnie obraną i umytą tuszę z kurczaka kroję na małe porcje i smażymy oddzielnie od cebuli. Następnie przesuwam kurczaka z cebulą do rondla z wodą (a woda powinna całkowicie przykryć mięso z kurczaka) i gotuję przez około pięć do dziesięciu minut. Następnie ubijam jajka. Wlewam je na patelnię do kurczaka z prażoną cebulą i dodaję kolendrę, pietruszkę i sól do smaku. Gotuję to wszystko, aż jajka będą gotowe. Okazuje się, że jest to bardzo soczyste i pachnące danie, które można podawać na stole zarówno w dni powszednie, jak i święta. To danie z pewnością spodoba się Tobie i Twoim gościom, a rodzina będzie po prostu zachwycona!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g