Kotlet Białowieski
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
kotlet "Białowieża" to wyjątkowe jedzenie. To nie jest zwykły kotlet, ale nadziewany kotlet. Taki przepis kulinarny można przeczytać w książce o kuchni białoruskiej. Abyś go nie szukał, proponując ugotowanie kotleta "Białowieża razem".
W tym celu bierzemy szynkę i cebulę. Pokrój je w kostkę. Podgrzej patelnię. Dodaj olej roślinny. Gdy patelnia się nagrzeje, połóż na niej cebulę. Po tym, jak stanie się przezroczysty, połóż na nim szynkę. Należy go smażyć na złoty kolor. Na samym końcu kładziemy zielony groszek na patelni. Wszystko dobrze mieszamy i dodajemy mąkę i wodę. Smażyć do momentu, aż mieszanina będzie gęsta. Na koniec dodaj trochę soli.
następnie bierzemy schab. Kroimy go na długie paski, bijemy i czyścimy kość. Każdy pasek soli i pieprzu do smaku. Bierzemy nadzienie i kładziemy je na środku paska. Zawijamy w formie rolki. Tworzymy owal z kotletów.
bierzemy jajka. Pokonaj je widelcem. Bierzemy nasze przygotowane kotlety. Zanurzamy je po raz pierwszy w jajku, potem w bułce tartej, potem ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlet Białowieski najlepiej smażyć w głębokim tłuszczu. Pieczone kotlety wkładamy do jednego pojemnika i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
możesz jeść takie jedzenie z ulubionym dodatkiem. Smacznego!
W tym celu bierzemy szynkę i cebulę. Pokrój je w kostkę. Podgrzej patelnię. Dodaj olej roślinny. Gdy patelnia się nagrzeje, połóż na niej cebulę. Po tym, jak stanie się przezroczysty, połóż na nim szynkę. Należy go smażyć na złoty kolor. Na samym końcu kładziemy zielony groszek na patelni. Wszystko dobrze mieszamy i dodajemy mąkę i wodę. Smażyć do momentu, aż mieszanina będzie gęsta. Na koniec dodaj trochę soli.
następnie bierzemy schab. Kroimy go na długie paski, bijemy i czyścimy kość. Każdy pasek soli i pieprzu do smaku. Bierzemy nadzienie i kładziemy je na środku paska. Zawijamy w formie rolki. Tworzymy owal z kotletów.
bierzemy jajka. Pokonaj je widelcem. Bierzemy nasze przygotowane kotlety. Zanurzamy je po raz pierwszy w jajku, potem w bułce tartej, potem ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlet Białowieski najlepiej smażyć w głębokim tłuszczu. Pieczone kotlety wkładamy do jednego pojemnika i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
możesz jeść takie jedzenie z ulubionym dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal / 100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g