Włoska Frittata omlet-Pizza bez ciasta

taka pizza jest bardziej jak omlet, co oznacza, że ma więcej zalet! Kto mówi, że Frittata to pizza bez ciasta, kto uważa, że to omlet, ale jak nie nazwać tego włoskiego dania, nadal jest bardzo smaczne!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 62 % 16 g
węglowodany 12 % 3 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój grzyby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć z mięsem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj śmietanę, ser, jajka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj do mięsa i warzyw.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczemy około 30 min.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

dzieci w wieku szkolnym, zwłaszcza nastolatki, szybko dorastają. Absolutnie potrzebują żelaza, wapnia i witamin. Jak połączyć wszystkie przydatne substancje w jednym przepisie kulinarnym? Pizza Frittata to moja odpowiedź na to pytanie, którą znalazłam w przepisach kuchni włoskiej. Narodowe włoskie danie-Pizza Frittata jest w istocie omletem na blasze do pieczenia. To jedzenie jest pyszne i zdrowe dla dzieci i nie tylko. A pizza jest przygotowywana w ten sposób. W rondelku musisz stopić masło, a następnie dodać drobno posiekane pomidory, paprykę, grzyby, cebulę, wieprzowinę i bazylię. Smażyć wszystko do miękkości. Osobno wymieszaj śmietanę, jajka i ser. Dodaj mieszankę grzybową. Powstałe ciasto wlewa się do natłuszczonej blachy do pieczenia i piecze przez pół godziny w temperaturze 180 stopni. Schłodzić pizzę do temperatury pokojowej i pokroić w romby. Moje dzieci są zawsze podekscytowane włoską pizzą omletową Frittata!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy