skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Opłucz i osusz bakłażany.
Krok 3:
Nawlecz je na szaszłyki i smaż na węglach bez płomienia na grillu razem z kebabami. Bakłażany, oczywiście, zostaną ugotowane wcześniej, a na czas przekąska dojrzewa do mięsa.
Krok 4:
Zdejmuję skórkę z gotowych bakłażanów
Krok 5:
I drobno je posiekaj.
Krok 6:
Do posiekanego bakłażana dodaję pół paczki drobno posiekanego koperku i cebuli,
Krok 7:
Obficie posyp przekąskę pieprzem i lekko solą,
Krok 8:
A następnie podlewam słonecznikiem lub oliwą z oliwek.
Krok 9:
Dodatkowo grubo posiekaj Pozostałe koperek, pietruszkę i zieloną cebulę i posyp gotową gruzińską przekąskę z bakłażana na grillu.
i do tego czasu szaszłyk jest już gotowy, butelka wytrawnego wina jest odkorkowana, a chleb pita jest krojony. Nie potrzebujesz przedmowy, możesz zacząć jeść, a nawet nie ma znaczenia, czy w pobliżu jest stół, zastąpi go każdy kawałek materiału, który można położyć na trawie. Przepis kulinarny na przystawkę z bakłażana powstał w jakiś sposób z praktyki letnich pikników, jest przygotowywany przez wielu i na bardzo różne sposoby. Jak na mój gust to właśnie te proporcje składników nadają jedzeniu najbardziej harmonijny smak, ale nie jest konieczne ścisłe obliczanie gramów, wcale tak nie jest.
to tylko jedna z odmian, które reprezentują przekąski piknikowe na świeżym powietrzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g