skład / składniki
metoda gotowania
moja znajomość przepisu kulinarnego młodego prosiaka z sosem cebulowo-miodowym odbyła się na jednej z wystaw kulinarnych, a kiedy spróbowałem go po raz pierwszy, byłem po prostu zdumiony delikatnym smakiem tego jedzenia. Zaczynam go przygotowywać tylko wtedy, gdy mam kilka godzin wolnego czasu. Przede wszystkim pieczę prosiaka w piekarniku na ciemnozłoty kolor. Czas pieczenia zależy od piekarnika i wielkości prosiaka. Następnie przygotowuję SOS cebulowo-miodowy: smaż drobno posiekaną cebulę, wlej śmietanę i miód i ubij mieszaninę blenderem. Gdy sos jest gotowy, gotuję ziemniaki, marchewkę i cukinię. Cukinię obieram i kroję w kostkę. Następnie rozprowadzam schłodzoną świnię na owalnym naczyniu, kroję na porcje, zachowując kształt tuszy. W końcu oblewam go warzywami i ziołami. Na pewno podaję do stołu z sosem cebulowo-miodowym. Młoda Świnia z sosem cebulowo-miodowym i warzywami zadowoli miłośników starożytnej kuchni rosyjskiej, a ci, którzy jeszcze nie próbowali tak delikatnego mięsa wieprzowego, proszą nawet o dodatki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal / 100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g