placki z cukinii z twarogiem

najlepsze śniadania to pyszne placki z cukinii! Placki z cukinii nieco przypominają placki z ciasta. Nawet do smaku. Są oplecione raz lub dwa razy. Spróbuj zrobić to sam, a może znajdziesz też pewne podobieństwo. Dzięki temu przepisowi nie powinno być trudności z przygotowaniem naleśników z cukinii. Moja babcia bardzo lubiła robić placki z cukinii i nauczyła mnie tego kulinarnego przepisu. Na śniadanie moje gospodarstwo domowe uwielbia ucztować na takich naleśnikach. Takie lekkie jedzenie docenią zwolennicy zdrowego stylu życia, a ci, którzy & quot; utrzymują się w formie & quot;, mogą od czasu do czasu cieszyć się tym jedzeniem. A gotowanie naleśników z cukinii jest bardzo łatwe i szybkie.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 50 % 8 g
73 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim musisz umyć cukinię, obrać ją ze skóry i rdzenia (nie można jej usunąć, jeśli cukinia jest młoda), a następnie zetrzeć na grubej tarce i wycisnąć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do wyciśniętej masy cukinii dodaj niskotłuszczowy twaróg, jajko, mąkę zmieszaną z sodą i solą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli wolisz słodką wersję naleśników, dodaj 1-2 łyżeczki granulowanego cukru, a jeśli lubisz pikantny smak, to szczyptę czarnego pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie patelnię należy nasmarować olejem roślinnym i smażyć naleśniki po obu stronach na złoty kolor. Naleśniki należy gotować pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj słodkie placki dobrze z dżemem lub dżemem, a pikantne z kwaśną śmietaną. Naleśniki z cukinii są gotowe, są bardzo smaczne i "rozpływają się w ustach", jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy