kotlety wieprzowe z bakłażanem

przepyszne połączenie kotletów i bakłażana na pyszny i zdrowy obiad. Kulinarny przepis na kotlety wieprzowe z bakłażanem - dla miłośników obfitych tradycyjnych domowych potraw, nie pozbawionych estetycznego smaku. To piękne Jedzenie spodobało mi się od razu, tylko zobaczyłem je na stole u znajomych i natychmiast pospieszyłem zapisać przepis.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 24 % 6 g
151 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
pokrój w kostkę i usmaż cebulę na złoty kolor. W tym czasie chleb jest moczony w wodzie, a najlepiej w mleku. Namoczony chleb, smażoną cebulę i mięso przepuszczam przez maszynę do mięsa. Sól i pieprz mielone mięso i dokładnie je wymieszaj. Robię okrągłe kotlety, które natychmiast zanurzam w surowym jajku ubitym w mikserze. Smaż kotlety na oleju roślinnym z dwóch stron i wyjmij je z patelni. Pokrój bakłażana w grube koła, które układam na dnie patelni. Na każde koło bakłażana kładę kotlet i wlewam około pół szklanki wody na patelnię. Przykrywam kotlety wieprzowe bakłażanem pokrywką i gotuję Jedzenie na małym ogniu przez pół godziny.

dekoruję gotowe jedzenie pierścieniami pomidora i koperkiem lub natką pietruszki. Bazylia jest odpowiednia dla tych, którzy lubią jej smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy