skład / składniki
gotowanie krok po kroku
proponuję samemu wybrać dokładną ilość składników-dodaj wszystko do smaku i na pewno się nie pomylisz:) w końcu wszyscy jedli ziemniaki z grzybami, ktoś lubi więcej grzybów, ktoś mniejszy. Skoncentruj się na swoich doświadczeniach życiowych i oczywiście naturalnej intuicji!
więc usmaż grzyby z cebulą. Wziąłem pieczarki i drobno posiekałem cebulę (nie lubię cebuli ,ale rozumiem, że żadne danie nie może się obejść bez tego składnika). Następnie obierz ziemniaki i zetrzyj je na średniej tarce. Wymieszaj ziemniaki z grzybami, jajkiem i 1-2 łyżkami mąki (dla "lepkości"). Sól, pieprz do smaku i wymieszaj. Rozłóż tortille z naszej masy ziemniaczanej z grzybami na patelni i smaż z każdej strony na złoty kolor.
podawaj ściśle ze śmietaną.
smacznego!!! : ))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g