skład / składniki
metoda gotowania
to mołdawskie danie okazuje się szczególnie smaczne, gdy jest grillowane. W każdej rodzinie jest przygotowywany na swój sposób. Podobał mi się ten"przepis kulinarny".
bierzemy mięso wieprzowe, cielęce i jagnięce w tych samych proporcjach. Przewiń go dwa razy przez maszynę do mięsa. Możesz użyć krajalnicy do mięsa lub robota kuchennego. Jeśli używasz zwykłej maszynki do mięsa, to pod koniec drugiego przewijania mięsa umieść 2 cebule i 5 ząbków czosnku na 1 kilogram mielonego mięsa. Przyprawiamy powstałe mięso mielone pieprzem, solą, kolendrą. Dodaj łyżkę skrobi i jedną trzecią łyżeczki sody. Po dodaniu wszystkich składników zaczynamy ugniatać. Najpierw ugniataj ręką, stopniowo wlewając do niej 3 łyżki wódki lub bulionu mięsnego. Po tym, jak stanie się jednorodny, zaczynamy go bić, a mianowicie wrzucamy go do miski co najmniej 50 razy. Gotowe mięso mielone zgodnie z tym przepisem kulinarnym wkładamy do lodówki na 4-12 godzin.
po wyciągnięciu go z lodówki. I zwijamy kiełbaski o długości 15 centymetrów. Smażyć je na grillu lub w piekarniku w trybie grillowania. Podczas gotowania pamiętaj, aby kilkakrotnie nasmarować mititei olejem roślinnym. Mitetei można również smażyć na ognisku na szaszłykach podczas pikników. Takie jedzenie jest najlepszą przekąską na łonie natury.
miłego pobytu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal / 100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g