wołowina na roztopionym tłuszczu z suszonymi śliwkami

wołowina ze śliwkami to oryginalne, aromatyczne i pyszne danie! Tego kulinarnego przepisu nauczyłem się z zeszytu przepisów mojej mamy. Teraz każdy przepis można znaleźć w Internecie, a wcześniej wszystkie przepisy były zbierane i przechowywane w takich zeszytach. Przepis jest prosty i szybko się gotuje. "Wołowina z suszonymi śliwkami" będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 43 % 13 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

więc zacznijmy gotować! Umieść patelnię z tłuszczem na kuchence i dobrze podgrzej. Pokrój mięso na małe, równe kawałki, sól, pieprz i smaż na tłuszczu. Następnie smaż cebulę na złoty kolor i dodaj do mięsa. Mieszamy wodę z koncentratem pomidorowym, zalewamy mieszanką mięso, przykrywamy pokrywką i
dusić na małym ogniu przez 50-70 minut. Dodaj umyte śliwki i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny. 10 minut przed gotowaniem dodaj przyprawy, sól i liść laurowy do smaku.
nasze jedzenie jest gotowe! Danie należy podawać z przystawką, polewając sosem, w którym gotowano
mięso. Jako dodatek najbardziej lubię tłuczone ziemniaki. Jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy