wołowina na roztopionym tłuszczu ze śliwkami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zacznijmy gotować! Umieść patelnię z tłuszczem na kuchence i dobrze podgrzej. Pokrój mięso na małe, równe kawałki, sól, pieprz i smaż na tłuszczu. Następnie smaż cebulę na złoty kolor i dodaj do mięsa. Mieszamy wodę z koncentratem pomidorowym, zalewamy mieszanką mięso, przykrywamy pokrywką i
dusić na małym ogniu przez 50-70 minut. Dodaj umyte śliwki i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny. 10 minut przed gotowaniem dodaj przyprawy, sól i liść laurowy do smaku.
nasze jedzenie jest gotowe! Danie należy podawać z przystawką, polewając sosem, w którym gotowano
mięso. Jako dodatek najbardziej lubię tłuczone ziemniaki. Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g