skład / składniki
metoda gotowania
zacznijmy przygotowywać danie.
na początek ugotuj ziemniaki i marchewkę. Dodaj liść laurowy i trochę soli do wody. Ziemniaki gotujemy, jak mówią, "w mundurze". Marchewki należy trochę ugotować, około 5-10 minut.
podczas gotowania ziemniaków połącz następujące składniki: zielony groszek, pietruszkę, kukurydzę, startą gotowaną marchewkę, pomidor, czosnek i cebulę.
następnie zmiażdżymy nasze ziemniaki i wymieszamy je z resztą warzyw. Podstawa kotletów jest gotowa, czas na panierkę. Do panierowania potrzebujemy ciasta i bułki tartej. Ciasto przygotowuje się bardzo prosto, należy wymieszać wodę z mąką do uzyskania jednorodnej płynnej mieszanki i dodać trochę soli.
cóż, dalej sprawa technologii! Z naszej masy formujemy kotlety, zanurzamy je w cieście, a następnie w bułce tartej i smażymy do miękkości. Mamy bardzo smaczne, lekkie, chude kotlety! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g