omlet z marynowanymi grzybami i ziołami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
smażyć grzyby na patelni z olejem roślinnym. W razie potrzeby sól.
ubij jajka widelcem, solą, dodaj mleko. Jeśli kochamy delikatniejszy omlet, bierzemy więcej mleka.
Grzyby zalewamy ubitymi jajkami z mlekiem. Dodaj zielenie. Przykryj patelnię pokrywką i smaż omlet z grzybami na małym ogniu, aż będzie ugotowany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g