skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wstępnie zmiękcz masło. Drobno posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki. Czosnek można również pokroić lub przepuścić przez czosnek. Następnie musisz najpierw ugotować cytrynę we wrzącej wodzie, wycisnąć z niej sok i zetrzeć skórkę. Następnie dokładnie wymieszaj masło, szczypiorek, pietruszkę, czosnek, sok z cytryny i skórkę w misce. Schłodzić powstałą mieszaninę w zamrażarce. Aby to zrobić, najlepiej owinąć go folią spożywczą lub folią.
następnie przetworzyć kurczaka. Odbywa się to w następujący sposób: najpierw opłucz piersi, a następnie zawiń w folię lub po prostu włóż do torby i delikatnie rozwałkuj wałkiem do ciasta na stole. Celem jest uczynienie ich wystarczająco cienkimi. Nie zaleca się ich bicia.
Następnie należy posolić kurczaka i pieprz - do smaku.
następnie każdy kawałek delikatnej piersi ptaka należy zwinąć w taki sposób, aby można było włożyć do środka kawałek wstępnie ugotowanej i zamrożonej mieszanki masła z przyprawami. Należy zauważyć, że konieczne jest zamocowanie powstałego brykietu, aby "sok"nie wypływał z niego podczas smażenia.
jajka należy ubić w osobnej misce, dodając trochę wody(1 łyżka stołowa).
klopsiki w Kijowie zanurz najpierw w ubitym jajku, a następnie w mące. Następnie posyp bułką tartą lub po prostu zwiń w nich.
teraz kotlety w Kijowie są gotowe do obróbki cieplnej. Smażyć kotlety drobiowe w głębokim tłuszczu przez 9-11 minut.
resztki nadzienia z masła zawsze można wykorzystać w ten sam sposób, na przykład - do robienia kanapek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Szczypiorek - 30 kcal/100g