kotlety z kurczaka po kijowsku ze skórką z cytryny

Radziecki klasyk na zawsze będzie kochany w Twoim domu! Kotlety w Kijowie Blok-Buster wszystkich czasów i narodów, porównywalny z wódką Stołeczną i automatem Kolashnikova, ponieważ kotlet w Kijowie został potraktowany w prowincjonalnym indyjskim mieście Hindusi również bardzo lubią ten przepis kulinarny. Czy kotlety są przygotowywane po kijowsku? A oto jak.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 17 g
tłuszcze 39 % 15 g
węglowodany 16 % 6 g
223 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

wstępnie zmiękcz masło. Drobno posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki. Czosnek można również pokroić lub przepuścić przez czosnek. Następnie musisz najpierw ugotować cytrynę we wrzącej wodzie, wycisnąć z niej sok i zetrzeć skórkę. Następnie dokładnie wymieszaj masło, szczypiorek, pietruszkę, czosnek, sok z cytryny i skórkę w misce. Schłodzić powstałą mieszaninę w zamrażarce. Aby to zrobić, najlepiej owinąć go folią spożywczą lub folią.
następnie przetworzyć kurczaka. Odbywa się to w następujący sposób: najpierw opłucz piersi, a następnie zawiń w folię lub po prostu włóż do torby i delikatnie rozwałkuj wałkiem do ciasta na stole. Celem jest uczynienie ich wystarczająco cienkimi. Nie zaleca się ich bicia.
Następnie należy posolić kurczaka i pieprz - do smaku.
następnie każdy kawałek delikatnej piersi ptaka należy zwinąć w taki sposób, aby można było włożyć do środka kawałek wstępnie ugotowanej i zamrożonej mieszanki masła z przyprawami. Należy zauważyć, że konieczne jest zamocowanie powstałego brykietu, aby "sok"nie wypływał z niego podczas smażenia.
jajka należy ubić w osobnej misce, dodając trochę wody(1 łyżka stołowa).
klopsiki w Kijowie zanurz najpierw w ubitym jajku, a następnie w mące. Następnie posyp bułką tartą lub po prostu zwiń w nich.
teraz kotlety w Kijowie są gotowe do obróbki cieplnej. Smażyć kotlety drobiowe w głębokim tłuszczu przez 9-11 minut.
resztki nadzienia z masła zawsze można wykorzystać w ten sam sposób, na przykład - do robienia kanapek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Szczypiorek - 30   kcal/100g

Podobne przepisy