skład / składniki
metoda gotowania
dokładnie ubij mleko i jajka trzepaczką. Weź tyle ciastek ryżowych (w składzie papier ryżowy, ponieważ nie ma tortilli), ile chcesz zrobić przekąskę, resztę tortilli można wykorzystać do innych przekąsek. Zanurz każdą tortillę w mieszance mleka z jajkiem. Kiełbasę i ser pokroić w plastry.
rozgrzej olej na małej patelni. Rozłóż tortillę, ułóż plasterek sera i kiełbasy na wierzchu i zawiń w rolkę. Zrób to samo z resztą tortilli. Ponownie zanurz gotowe bułki w mieszance mleka i jajek, a następnie dokładnie zwiń bułkę tartą. W tej formie bułki można przygotować na przyszłość, w tym celu wystarczy je zamrozić.
przed podaniem bułki należy skropić olejem i lekko usmażyć. Możesz podawać bułki serowe z posiekanymi ziołami, kwaśną śmietaną lub innym sosem.
w oryginalnym przepisie musisz wziąć papier ryżowy, ale można go zastąpić na przykład chudymi naleśnikami. Okazuje się nie mniej smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal / 100g