bułki serowe

przepyszne bułki serowe tylko czekają na przygotowanie!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 18 g
tłuszcze 39 % 22 g
węglowodany 29 % 16 g
391 kcal
IG: 0 / 20 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

dokładnie ubij mleko i jajka trzepaczką. Weź tyle ciastek ryżowych (w składzie papier ryżowy, ponieważ nie ma tortilli), ile chcesz zrobić przekąskę, resztę tortilli można wykorzystać do innych przekąsek. Zanurz każdą tortillę w mieszance mleka z jajkiem. Kiełbasę i ser pokroić w plastry.
rozgrzej olej na małej patelni. Rozłóż tortillę, ułóż plasterek sera i kiełbasy na wierzchu i zawiń w rolkę. Zrób to samo z resztą tortilli. Ponownie zanurz gotowe bułki w mieszance mleka i jajek, a następnie dokładnie zwiń bułkę tartą. W tej formie bułki można przygotować na przyszłość, w tym celu wystarczy je zamrozić.
 przed podaniem bułki należy skropić olejem i lekko usmażyć. Możesz podawać bułki serowe z posiekanymi ziołami, kwaśną śmietaną lub innym sosem. 
w oryginalnym przepisie musisz wziąć papier ryżowy, ale można go zastąpić na przykład chudymi naleśnikami. Okazuje się nie mniej smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal / 100g

Podobne przepisy