skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie potraw, których będziemy potrzebować do tego przepisu.
Krok 2:
Przygotuj mięso. Mięso wieprzowe kroimy w poprzek włókien na duże kawałki średniej grubości. Bij je młotkiem kuchennym i pocieraj po obu stronach solą i pieprzem do smaku.
Krok 3:
Teraz zajmijmy się farszem. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Umyj grzyby i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Krok 4:
Rozłóż cebulę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, smaż przez kilka minut, a następnie dodaj czosnek i grzyby po kolejnej minucie. Wszystko mieszamy i podajemy przez 5-7 minut, bez przykrywania, aby wilgoć wyparowała. Wlej czerwone Wino i utrzymuj masę na małym ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5:
Farsz przenosimy z patelni do miski i dajemy czas na Ochłodzenie - w ten sposób łatwiej będzie go użyć.
Krok 6:
Włącz piekarnik na temperaturę 250 stopni, a gdy się nagrzewa, tworzymy zrazy. Aby to zrobić, rozłóż nadzienie grzybowe na środku mięsnego "naleśnika".
Krok 7:
Owinąć obrabiany przedmiot kiełbasą i przymocować krawędzie drewnianymi szaszłykami (można użyć wykałaczek). Używamy całego mięsa i całego nadzienia.
Krok 8:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i rozłóż zrazy, posyp przyprawą bazyliową lub czymkolwiek innym według własnego gustu. Włóż piekarnik do pieczenia. Czas pieczenia - 30 minut.
Krok 9:
Usuwamy gotowe zrazy z blachy do pieczenia i podajemy do stołu, po wyjęciu szaszłyków (wykałaczek). Teraz wiesz, jak gotować zrazy mięsne w piekarniku "Mirage".
zajęło 1 godzinę 20 minut na cały proces gotowania od początku do pełnej gotowości - zgadzam się, to wcale nie jest dużo. Smak jest wspaniały-po prostu miraż! Te zrazy można podawać z dowolnym dodatkiem, takim jak tłuczone ziemniaki, kasza gryczana, ryż, makaron, warzywa pieczone lub gotowane na parze itp. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g