zrazy z pulpy wieprzowej z pieczarkami w piekarniku

pokochasz niezwykłą wersję codziennego Dania! Zrazy są z różnymi nadzieniami, a dziś mamy zrazy z nadzieniem grzybowym. Okazuje się pachnący, sycący i bardzo apetyczny. Miłośnicy dań mięsnych po prostu nie mogą się oprzeć! Możesz gotować na święta lub w dni powszednie.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 9 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 7 % 2 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie potraw, których będziemy potrzebować do tego przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj mięso. Mięso wieprzowe kroimy w poprzek włókien na duże kawałki średniej grubości. Bij je młotkiem kuchennym i pocieraj po obu stronach solą i pieprzem do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz zajmijmy się farszem. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Umyj grzyby i pokrój w średniej wielkości kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż cebulę na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym, smaż przez kilka minut, a następnie dodaj czosnek i grzyby po kolejnej minucie. Wszystko mieszamy i podajemy przez 5-7 minut, bez przykrywania, aby wilgoć wyparowała. Wlej czerwone Wino i utrzymuj masę na małym ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Farsz przenosimy z patelni do miski i dajemy czas na Ochłodzenie - w ten sposób łatwiej będzie go użyć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włącz piekarnik na temperaturę 250 stopni, a gdy się nagrzewa, tworzymy zrazy. Aby to zrobić, rozłóż nadzienie grzybowe na środku mięsnego "naleśnika".

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Owinąć obrabiany przedmiot kiełbasą i przymocować krawędzie drewnianymi szaszłykami (można użyć wykałaczek). Używamy całego mięsa i całego nadzienia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i rozłóż zrazy, posyp przyprawą bazyliową lub czymkolwiek innym według własnego gustu. Włóż piekarnik do pieczenia. Czas pieczenia - 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Usuwamy gotowe zrazy z blachy do pieczenia i podajemy do stołu, po wyjęciu szaszłyków (wykałaczek). Teraz wiesz, jak gotować zrazy mięsne w piekarniku "Mirage".

zajęło 1 godzinę 20 minut na cały proces gotowania od początku do pełnej gotowości - zgadzam się, to wcale nie jest dużo. Smak jest wspaniały-po prostu miraż! Te zrazy można podawać z dowolnym dodatkiem, takim jak tłuczone ziemniaki, kasza gryczana, ryż, makaron, warzywa pieczone lub gotowane na parze itp. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy