jajecznica ser papryka pomidory

jedzenie powinno być zróżnicowane. Urozmaicić jajecznicę serem i warzywami. Na obfite śniadanie dla dwojga wziąłem 4 jajka, 6 średnich pomidorów, 2 papryki. Drobno posiekaj pomidory i paprykę. Ta jajecznica z serem i warzywami to świetne śniadanie dla Ciebie i Twoich bliskich! Naprawdę, czy znasz wielu ludzi, którzy nie lubią tego wspaniałego i prostego jedzenia? Co więcej, każdy może ugotować jajecznicę. Ale chciałbym zaoferować Ci własną wersję jajecznicy z pomidorami i papryką. W naszej rodzinie zwyczajowo nazywa się to jedzenie pomidorem z jajkami)
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 20 % 3 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

na obfite śniadanie dla dwojga wziąłem 4 jajka, 6 średnich pomidorów, 2 papryki. Drobno posiekaj pomidory i paprykę. Zwykle pomidory są krojone na grubo, w pierścienie, ale osobliwością mojego przepisu kulinarnego są drobno posiekane pomidory. Kładziemy je na patelni i kładziemy na małym ogniu. Dusić, aż pomidory zmienią się w "sok pomidorowy". Wtedy nasz sos można uznać za gotowy. Następnie rozbijamy jajka bezpośrednio do sosu, solimy, dodajemy ulubione przyprawy. Smażyć przez kilka minut, posypać startym serem-i podawać! Aby uzyskać piękno i pełnię kolorów, posyp na wierzchu wszelkiego rodzaju zieleniną: pietruszką, koperkiem. Pyszne, soczyste i bardzo piękne!! :)
na pewno ci się spodoba! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy