skład / składniki
metoda gotowania
jeśli po ugotowaniu jakiegoś Dania zostało Ci mięso lub miąższ drobiowy i nie wiesz, jak go zastosować, ten przepis kulinarny jest dla ciebie. W rezultacie otrzymasz posiłek, który następnym razem przygotujesz jako pierwszy. Wiem to sam. Polecam Ci krokiety.
weź duży garnek z wodą, włóż do niego ziemniaki w skórce i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut. Po ugotowaniu dodaj wodę i pozostaw ziemniaki do ostygnięcia.
podczas gotowania ziemniaków "w mundurkach" przygotujemy mięso mielone.
w dużej misce włóż posiekany czosnek, posiekaną zieloną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj kawałki mięsa, a następnie jajko i starty ser. Sól i pieprz. Następnie mięso mielone należy dokładnie zagnieść, aby stało się jednorodne.
obierz schłodzone ziemniaki i zetrzyj. Następnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj trochę wody lub bulionu, aby ta mieszanina nie była zbyt sucha.
teraz uformuj podłużne kotlety. Nie powinny być zbyt duże.
wsyp bułkę tartą do miski lub talerza i zwiń w nią nasze krokiety.
podpalamy patelnię i dodajemy oliwę i olej roślinny. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż krokiety. Muszą być smażone na średnim ogniu, okresowo obracając.
smażone krokiety położymy na talerzu z serwetkami, aby wchłonąć olej.
po upieczeniu wszystkich krokietów można je podawać. Tak, szybko i łatwo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g