Krokiety z serem i mięsem

pyszne połączenie smaku!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 34 % 14 g
261 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

jeśli po ugotowaniu jakiegoś Dania zostało Ci mięso lub miąższ drobiowy i nie wiesz, jak go zastosować, ten przepis kulinarny jest dla ciebie. W rezultacie otrzymasz posiłek, który następnym razem przygotujesz jako pierwszy. Wiem to sam. Polecam Ci krokiety.
weź duży garnek z wodą, włóż do niego ziemniaki w skórce i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut. Po ugotowaniu dodaj wodę i pozostaw ziemniaki do ostygnięcia.
podczas gotowania ziemniaków "w mundurkach" przygotujemy mięso mielone.
w dużej misce włóż posiekany czosnek, posiekaną zieloną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj kawałki mięsa, a następnie jajko i starty ser. Sól i pieprz. Następnie mięso mielone należy dokładnie zagnieść, aby stało się jednorodne.
obierz schłodzone ziemniaki i zetrzyj. Następnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj trochę wody lub bulionu, aby ta mieszanina nie była zbyt sucha.
teraz uformuj podłużne kotlety. Nie powinny być zbyt duże.
wsyp bułkę tartą do miski lub talerza i zwiń w nią nasze krokiety.
podpalamy patelnię i dodajemy oliwę i olej roślinny. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż krokiety. Muszą być smażone na średnim ogniu, okresowo obracając.
smażone krokiety położymy na talerzu z serwetkami, aby wchłonąć olej.
po upieczeniu wszystkich krokietów można je podawać. Tak, szybko i łatwo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy