Czarownicy z wieprzowiną i cebulą na maśle

bardzo smaczne domowe danie dla wszystkich krewnych. Czarownicy to danie białoruskiej kuchni narodowej, które łączy wszystkie niezbędne składniki na obfity obiad lub drugie danie w porze lunchu.
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 56 % 14 g
134 kcal
IG: 93 / 0 / 7

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

proponuję zacząć przygotowywać ten przepis od mięsa mielonego. Aby to zrobić, weź mięso wieprzowe, posiekaj je drobno i wymieszaj z posiekaną cebulą. Dodaj pieprz i sól według własnego gustu.
następnie zajmijmy się ziemniakami. Zetrzyj surowe ziemniaki. Pamiętaj, aby spuścić sok. Odstaw starte ziemniaki na chwilę. Następnie ponownie spuść z niego sok. Sól i pieprz według własnego gustu. Z tego ziemniaka uformuj kulkę i umieść mięso mielone na środku. Rozwałkuj czarnoksiężników w mące i usmaż na oleju.
włóż smażone czarnoksiężniki do jednej tacy i napełnij je kwaśną śmietaną. Umieść tacę w piekarniku na 40 minut.
najsmaczniej jest jeść to białoruskie jedzenie ze śmietaną, ale można też z warzywami, ogórkami kiszonymi lub kiszoną kapustą. jeśli mieszkasz na północy Rosji lub w Białoruś, możesz jeść je z moczonymi borówkami
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy