skład / składniki
metoda gotowania
Kuchnia Chińska, jak wiadomo, słynie z dań z owoców morza, więc krewetki w Szanghaju mogą stać się wspaniałą przekąską na każdy świąteczny stół lub w przypadku, gdy chcesz po prostu delektować się pysznym. Niepowtarzalny smak tego dania nadaje sos sojowy, tradycyjnie stosowany zarówno w kuchni chińskiej, jak i innych kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Ten przepis kulinarny jest bardzo łatwy do przygotowania, a zestaw niezbędnych składników jest bardzo łatwy do znalezienia w każdym sklepie.
na początek rozłóż kalafior na kwiatostany, pokrój grzyby na połówki, pokrój paprykę w pierścienie, a cebulę w kostkę. Wlej olej na rozgrzaną patelnię i ciągle mieszając smaż w niej krewetki, a następnie kapustę, paprykę, pieczarki i cebulę. Następnie do pozostałego oleju należy dodać sól, cukier, pieprz, sos sojowy i czosnek, a także skrobię uprzednio rozcieńczoną w zimnej wodzie. W tym sosie krewetki gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut,a teraz Można podać Chińskie jedzenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g