heh z mięsa wołowego i ziemniaczanego

Przygotuj cały obiad bez wahania! Ten przepis Ci pomoże! Proponuję zrobić heh z mięsa wołowego. He to przepis kulinarny pochodzący z Korei, bardzo prosty w przygotowaniu. Pomimo egzotycznego pochodzenia, He z mięsa i ziemniaków nie wymaga żadnych niezwykłych produktów, z wyjątkiem, być może, sosu sojowego, bez którego azjatyckie jedzenie jest prawie niemożliwe.
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 6 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 48 % 13 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

aby ugotować XE, najpierw musisz pokroić mięso w cienkie paski i delikatnie usmażyć, aby nie wypuściło soku. Aby było smaczniejsze, możesz marynować mięso z octem i cebulą przed smażeniem. Drobno posiekaj ziemniaki. Zagotuj 2 litry wody i w momencie wrzenia dodaj do niej 3 łyżki.l ocet. Solimy wodę i wlewamy do niej ziemniaki, które gotujemy przez około 5 minut, a następnie wrzucamy do durszlaka. Drobno posiekaj marchewki. Cebulę kroimy w półpierścienie i zalewamy niewielką ilością octu przez kilka minut, po czym spłukujemy zimną wodą. Mieszamy mięso, ziemniaki i marchewkę, wciskamy ząbek czosnku przez prasę czosnkową i dodajemy czerwoną paprykę i sos sojowy. Na wierzch układamy cebulę, a po napełnieniu gorącym olejem roślinnym odstawiamy na około pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy