naleśniki nadziewane pieczarkami

nadzienie naleśników może być inne, ale najlepsze są pieczarki! Prawdopodobnie wszyscy wiedzą, że naleśniki to starożytne rosyjskie danie. Ponadto mogą być zupełnie inne i mieć ogromny wybór dodatków. Chcę podzielić się z wami kulinarnym przepisem na naleśniki z nadzieniem z pieczarek. Przygotowuje się dość szybko. Takie jedzenie nadaje się nie tylko do codziennego jedzenia, ale można je również podawać gościom.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 16 % 5 g
węglowodany 61 % 19 g
160 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

weź dużą miskę lub inny wygodny pojemnik i rozbij tam trzy jajka. Dodaj trochę soli. Teraz musimy ubić nasze jajka na pianę. Wlej trochę mąki do gotowej masy, abyśmy nie tworzyli grudek.
mleko należy również stopniowo wlewać do naszej masy, dobrze mieszając ciasto. Teraz nasze ciasto powinno stać około 2 godzin w temperaturze pokojowej.
póki mamy trochę czasu, przygotujmy nadzienie. Pokrój grzyby na małe kostki. Cebulę podzielić na pół i pokroić w drobną kostkę. Weź patelnię i podsmaż cebulę i grzyby na oleju roślinnym na złoty kolor.
następnie wlej tam śmietanę i zgaś wszystko razem, zanim wszystko zgęstnieje.
jeśli masz świeży szpinak, możesz go natychmiast zalać wrzącą wodą i pozwolić mu trochę wiotczeć. Chociaż w przypadku braku świeżego można użyć świeżo mrożonego, co w żaden sposób nie zepsuje smaku potrawy. Niezależnie od tego, jakiego szpinaku używasz, musisz go bardzo drobno posiekać, aby zrobić papkę. Dodaj posiekany szpinak do ciasta.
nasze naleśniki upieczemy na rozgrzanej patelni, którą należy posmarować olejem. Tak, dokładnie nasmaruj, aby uzyskać równomierną warstwę, a olej się nie rozprzestrzenił.
oto nasze naleśniki gotowe. Teraz musisz położyć przygotowane nadzienie na każdym naleśniku. Możesz owinąć tubą lub kopertą. Posyp tartym serem na wierzchu i wstaw do piekarnika na 3-5 minut. Ser musi się trochę stopić. Na wierzchu możesz ozdobić plasterkiem pieczarki, trochę smażonego wcześniej w oleju roślinnym. Na wierzch można również położyć liść szpinaku.
wszystko. Nasze pyszne naleśniki z pieczarkami są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy