naleśniki nadziewane pieczarkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź dużą miskę lub inny wygodny pojemnik i rozbij tam trzy jajka. Dodaj trochę soli. Teraz musimy ubić nasze jajka na pianę. Wlej trochę mąki do gotowej masy, abyśmy nie tworzyli grudek.
mleko należy również stopniowo wlewać do naszej masy, dobrze mieszając ciasto. Teraz nasze ciasto powinno stać około 2 godzin w temperaturze pokojowej.
póki mamy trochę czasu, przygotujmy nadzienie. Pokrój grzyby na małe kostki. Cebulę podzielić na pół i pokroić w drobną kostkę. Weź patelnię i podsmaż cebulę i grzyby na oleju roślinnym na złoty kolor.
następnie wlej tam śmietanę i zgaś wszystko razem, zanim wszystko zgęstnieje.
jeśli masz świeży szpinak, możesz go natychmiast zalać wrzącą wodą i pozwolić mu trochę wiotczeć. Chociaż w przypadku braku świeżego można użyć świeżo mrożonego, co w żaden sposób nie zepsuje smaku potrawy. Niezależnie od tego, jakiego szpinaku używasz, musisz go bardzo drobno posiekać, aby zrobić papkę. Dodaj posiekany szpinak do ciasta.
nasze naleśniki upieczemy na rozgrzanej patelni, którą należy posmarować olejem. Tak, dokładnie nasmaruj, aby uzyskać równomierną warstwę, a olej się nie rozprzestrzenił.
oto nasze naleśniki gotowe. Teraz musisz położyć przygotowane nadzienie na każdym naleśniku. Możesz owinąć tubą lub kopertą. Posyp tartym serem na wierzchu i wstaw do piekarnika na 3-5 minut. Ser musi się trochę stopić. Na wierzchu możesz ozdobić plasterkiem pieczarki, trochę smażonego wcześniej w oleju roślinnym. Na wierzch można również położyć liść szpinaku.
wszystko. Nasze pyszne naleśniki z pieczarkami są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g