chude placki ziemniaczane z cebulą i marchewką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
chude placki ziemniaczane z marchewką okazały się nie tylko apetyczne i zdrowe, ale także bardzo piękne.
tak robiliśmy placki ziemniaczane. Na początek weź surowe ziemniaki. Umyj go i obierz. Następnie weź marchewki. Umyj i obierz skórę. Kolejnym składnikiem jest cebula. Należy go również wyczyścić i umyć. Po przygotowaniu głównych warzyw do pracy zaczynamy je pocierać średnią tarką. Wymieszaj wszystkie warzywa ze sobą. Sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj mąkę, aby się skleiła. Następnie ponownie wymieszaj.
podpalamy patelnię. Ogrzewamy go. Wlej olej roślinny i smaż jak zwykłe placki ziemniaczane. Powinny być ze złotą skórką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g