pieczeń wieprzowa z gruszkami

przepis na aromatyczne mięso przesiąknięte miłością!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 30 % 7 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 40 min
w dawnych czasach przepisy na gotowanie były przekazywane ustnie. Z każdym pokoleniem kolekcja była uzupełniana i uzupełniana. Ale ludzka pamięć nie jest nieskończona iz czasem wiele przepisów zostało zapomnianych. Ale nie wszyscy. Chcę przedstawić Wam przepis "pieczeń z gruszkami" zgodnie ze starym rosyjskim zwyczajem gotowanym. Zgodnie z prawdą przepis jest złoty, ponieważ trudno zapomnieć o jego niepowtarzalnym smaku i aromacie!
więc zacznijmy. Będziemy potrzebować 2 dużych twardych gruszek. Obierz je ze skórki i nasion, pokrój na 4 części. Potrzebujemy mięsa bez kości i skóry. Pocieramy solą i smażymy na głębokiej patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdejmij patelnię z ognia. Obierz ziemniaki, pokrój na 4 części. Rozłóż kawałki gruszek i ziemniaków wokół wieprzowiny. Posyp posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wlać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, przykryć patelnię pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Po ugotowaniu mięso przełożyć na półmisek wraz z ziemniakami i gruszkami. Możesz przykryć folią, która pozostanie ciepła. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni płynu na patelni, na której pieczone jest mięso. Odcedź płyn przez gazę do rondla. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Polej mięso powstałym sosem. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
to danie doskonale ozdobi Twój świąteczny stół, zaskoczy gości i przyjemnie zachwyci gospodynię pochwałami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy