pieczeń wieprzowa z gruszkami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
w dawnych czasach przepisy na gotowanie były przekazywane ustnie. Z każdym pokoleniem kolekcja była uzupełniana i uzupełniana. Ale ludzka pamięć nie jest nieskończona iz czasem wiele przepisów zostało zapomnianych. Ale nie wszyscy. Chcę przedstawić Wam przepis "pieczeń z gruszkami" zgodnie ze starym rosyjskim zwyczajem gotowanym. Zgodnie z prawdą przepis jest złoty, ponieważ trudno zapomnieć o jego niepowtarzalnym smaku i aromacie!
więc zacznijmy. Będziemy potrzebować 2 dużych twardych gruszek. Obierz je ze skórki i nasion, pokrój na 4 części. Potrzebujemy mięsa bez kości i skóry. Pocieramy solą i smażymy na głębokiej patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdejmij patelnię z ognia. Obierz ziemniaki, pokrój na 4 części. Rozłóż kawałki gruszek i ziemniaków wokół wieprzowiny. Posyp posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wlać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, przykryć patelnię pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Po ugotowaniu mięso przełożyć na półmisek wraz z ziemniakami i gruszkami. Możesz przykryć folią, która pozostanie ciepła. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni płynu na patelni, na której pieczone jest mięso. Odcedź płyn przez gazę do rondla. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Polej mięso powstałym sosem. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
to danie doskonale ozdobi Twój świąteczny stół, zaskoczy gości i przyjemnie zachwyci gospodynię pochwałami!
więc zacznijmy. Będziemy potrzebować 2 dużych twardych gruszek. Obierz je ze skórki i nasion, pokrój na 4 części. Potrzebujemy mięsa bez kości i skóry. Pocieramy solą i smażymy na głębokiej patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdejmij patelnię z ognia. Obierz ziemniaki, pokrój na 4 części. Rozłóż kawałki gruszek i ziemniaków wokół wieprzowiny. Posyp posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wlać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, przykryć patelnię pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Po ugotowaniu mięso przełożyć na półmisek wraz z ziemniakami i gruszkami. Możesz przykryć folią, która pozostanie ciepła. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni płynu na patelni, na której pieczone jest mięso. Odcedź płyn przez gazę do rondla. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Polej mięso powstałym sosem. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
to danie doskonale ozdobi Twój świąteczny stół, zaskoczy gości i przyjemnie zachwyci gospodynię pochwałami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g