skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Umyj mięso
Krok 3:
Pozwól wodzie spłynąć
Krok 4:
Pokrój mięso
Krok 5:
Smażyć na oleju
Krok 6:
Ze wszystkich stron
Krok 7:
Posiekaj cebulę,
Krok 8:
Dodaj do mięsa,
Krok 9:
Zgasić
Krok 10:
Krok 11:
Pokrój warzywa,
Krok 12:
Dodaj do mięsa,
Krok 13:
Zgasić.
Krok 14:
Tkemali przyprawić...
Krok 15:
Mięso i gotować
Krok 16:
Krok 17:
moja przyjaciółka, która pracuje w restauracji, poradziła mi ten przepis na kuchnię abchaską. W rzeczywistości jagnięcina buglama to bardzo satysfakcjonujące i smaczne danie mięsne. To jedzenie bardzo spodobało się mojemu mężowi, a teraz chwali się, że jego żona jest złotem.
na początek umyj jagnięcinę i pozwól wodzie spłynąć. Po odsączeniu pokrój mięso w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i dodaj mięso. Po odparowaniu soku i usmażeniu jagnięciny dodaj posiekaną cebulę i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
posiekaj czosnek, zioła i chili i dodaj do jagnięciny, dopraw również sosem tkemali, solą i wszystko wymieszaj. Dusić do miękkości. Podawaj jagnięcinę na gorąco.
jestem pewien, że po jagnięcym buglamie uzależnisz się od kuchni abchaskiej, ponieważ wszystkie jej potrawy wyróżniają się wyrafinowanym, nieporównywalnym aromatem i ostrością dzięki przyprawom.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g