kiełbasy mięsne z jajecznicą

proste i smaczne danie! Smacznego!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
194 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min
ten przepis z kuchni angielskiej wpadł mi w ręce dzięki jednej z moich dobrych przyjaciół, która uwielbia gotować potrawy różnych narodów. Podzieliła się tym przepisem podczas kolejnej wizyty w naszym domu. Następnego dnia ugotowałam moim domownikom te mięsne kiełbaski z jajecznicą. W tym celu zaleca się stosowanie pieczarek polnych, chociaż myślę, że zrobią to wszelkie grzyby. Myjemy pomidory, usuwamy rdzeń i wykonujemy nacięcie na górze Krzyżem. Pieczarki myjemy, obieramy i układamy na blasze do pieczenia. Dodajemy tam pokrojone kiełbaski mięsne. Pokrój kiełbaski krwi na około 2 cm, a także połóż je na blasze do pieczenia. Wszystkie te składniki solimy, pieprzymy i wcieramy w oliwę z oliwek. Całą zawartość blachy do pieczenia pieczemy na grillu przez około 4 - 5 minut. Podczas pieczenia wszystkiego bierzemy boczek i kroimy je w cienką warstwę. Dodajemy boczek i ponownie podtrzymujemy na grillu, aż boczek się rozpuści. Ubij jajka mikserem, dodaj sól, pieprz i mleko i jeszcze raz ubij. Kładziemy patelnię na ogniu, topimy masło i smażymy gadułą na tym oleju. Tosty smarujemy oliwą z oliwek, układamy na nich gotowe jajecznice. Na talerzu kładziemy kiełbaski, boczek, jajecznicę na grzance, jeden pomidor i grzyb. Polej to wszystko dowolnym sosem. Okazuje się dokładnie 5 porcji. Oto pyszne jedzenie w zaledwie pół godziny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal / 100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal / 100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasy wieprzowe - 332   kcal/100g
  • Kiełbasy wołowe - 215   kcal/100g
  • Kaszanka - 274   kcal/100g

Podobne przepisy