wątróbka cielęca po brazylijsku

mięso i owoce rodzą piękne bukiety smakowe!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 38 % 10 g
139 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 30 min

przedstawiamy Państwu kulinarny przepis na zwykłe danie z Ameryki Łacińskiej, wykonane z mięsa i podrobów z owocami tropikalnymi. Kuchnia brazylijska odkrywa sekrety tworzenia tego dania w tym artykule. Spróbuj ugotować danie, a może stanie się jednym z ulubionych.
na początek pokrój wątrobę cielęcą na cienkie plasterki, sól i pieprz. Następnie zalej białym winem i sokiem z cytryny (nie zapomnij zostawić trochę na dressing), dodaj cebulę (w krążkach) i marynuj przez 8 godzin. Następnie podsmaż plastry na oleju, liściu laurowym, marynacie i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty. Przed gotowością należy dodać banana pokrojonego w cienkie plasterki, wymieszać zawartość i skropić resztą soku z cytryny. Jedzenie jest gotowe! Brazylijska wątróbka cielęca podawana jest do stołu, ozdobiona zielenią. Podawać z białym chlebem lub kruchym ryżem. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy