skład / składniki
metoda gotowania
przedstawiamy Państwu kulinarny przepis na zwykłe danie z Ameryki Łacińskiej, wykonane z mięsa i podrobów z owocami tropikalnymi. Kuchnia brazylijska odkrywa sekrety tworzenia tego dania w tym artykule. Spróbuj ugotować danie, a może stanie się jednym z ulubionych.
na początek pokrój wątrobę cielęcą na cienkie plasterki, sól i pieprz. Następnie zalej białym winem i sokiem z cytryny (nie zapomnij zostawić trochę na dressing), dodaj cebulę (w krążkach) i marynuj przez 8 godzin. Następnie podsmaż plastry na oleju, liściu laurowym, marynacie i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty. Przed gotowością należy dodać banana pokrojonego w cienkie plasterki, wymieszać zawartość i skropić resztą soku z cytryny. Jedzenie jest gotowe! Brazylijska wątróbka cielęca podawana jest do stołu, ozdobiona zielenią. Podawać z białym chlebem lub kruchym ryżem. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g