wołowina po kreolsku

delikatne mięso z pikantnymi akcentami tworzy niezrównaną kombinację!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 48 % 15 g
145 kcal
IG: 13 / 87 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

ten przepis kulinarny doda egzotyki twojemu stołowi. Kuchnia brazylijska po raz kolejny udowodni, że smak i egzotyka na jej ramionach! Ta recepta może być przydatna dla każdej gospodyni domowej, jest w stanie urozmaicić Twój stół i wnieść swój "udział wołowy".
przede wszystkim przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa. W drugim kroku dodaj sól, czosnek, pieprz do mięsa i smaż do całkowitego ugotowania. Następnie na osobnej patelni usmażyć marynowaną paprykę i cebulę pokrojoną w małe części na oleju. Pod koniec smażenia dodaj przecier pomidorowy z rodzynkami i winem. Przed zakończeniem gotowania połącz te składniki z mięsem mielonym, solą i wymieszaj.
jedzenie jest gotowe do spożycia. Wołowina w stylu kreolskim podczas serwowania jest układana na naczyniu, a obok smażonych bananów i gotowanego ryżu, a na ryżu na wierzchu-jajecznica i pozostaje ozdobić zielenią. Możesz zacząć jeść! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy