skład / składniki
metoda gotowania
Feijoada jest uważana za tradycyjne danie brazylijskie. Obecnie feijoada jest zrobiona z różnych rodzajów mięsa, przypraw, fasoli, mąki i podawana w glinianym garnku z plasterkami pomarańczy, z kapustą, sosem pieprzowym, a także ryżem. Feijoada w każdym regionie jest wytwarzana na swój sposób i z różnymi dodatkami. Jakoś przygotowałem ten powszechny przepis kulinarny, który proponuję Ci zrobić.
przed gotowaniem tego dania czarną fasolę należy namoczyć przez noc, a następnie gotować przez pół godziny. Następnie dodaj wcześniej namoczone solone mięso wieprzowe i gotuj. Drobno posiekaj cebulę i posiekaj czosnek i wyślij do smażenia na oliwie z oliwek. Następnym krokiem jest dodanie dużych kawałków chorizo, wędzonych żeberek wieprzowych i wędzonego boczku. Pieprz te składniki i połóż na nich liść laurowy. Na ostatnim etapie dodaj fasolę i gotowaną peklowaną wołowinę, dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.
danie jest gotowe do spożycia! Kuchnia brazylijska zwraca uwagę na obfite danie mięsne z oryginalnym zestawem wędzonych wędlin i gamą nowych doznań smakowych. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g