gorzka luffa nadziewana mięsem

Spróbuj wykwintnego dania kuchni wietnamskiej! Na pewno ci się spodoba!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 38 % 6 g
86 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

Przedstawiam wam kulinarny przepis na oryginalne Wietnamskie danie. W tym posiłku słodko-gorzki smak Luffy tworzy bardzo ciekawe połączenie ze smakiem mielonej wieprzowiny. To sprawia, że gorzka luffa nadziewana mięsem jest wyjątkowym i oryginalnym daniem. Nadziewana mięsem gorzka luffa bardzo dobrze nadaje się na gorący letni dzień, ma doskonałe właściwości tonizujące, jest bardzo sycąca i pożywna, a jej przygotowanie jest proste.
najpierw umyj luffę, usuń rdzeń i pokrój w kółka o szerokości kilku centymetrów. Podpalamy garnek z wodą, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy do niego luffę. Gdy woda się zagotuje, gotuj przez 5 minut, wyjmij z patelni i pozwól luffe wyschnąć.

drobno posiekaj cebulę i dodaj ją do mielonej wieprzowiny. Następnie posolić i pieprzyć mięso mielone. Dokładnie wymieszaj mięso mielone i możemy zacząć nadziewać Luffy. Aby to zrobić, napełnij każde koło Luffy mięsem mielonym, a następnie zanurz je w garnku z wrzącą wodą. Podczas gotowania utworzy się piana, należy ją usunąć łyżką cedzakową. Gotuj danie przez około 10-15 minut i jedzenie jest gotowe. Gotowe kawałki Luffy posyp posiekaną zieloną cebulą i możesz podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy