skład / składniki
metoda gotowania
Przedstawiam wam kulinarny przepis na oryginalne Wietnamskie danie. W tym posiłku słodko-gorzki smak Luffy tworzy bardzo ciekawe połączenie ze smakiem mielonej wieprzowiny. To sprawia, że gorzka luffa nadziewana mięsem jest wyjątkowym i oryginalnym daniem. Nadziewana mięsem gorzka luffa bardzo dobrze nadaje się na gorący letni dzień, ma doskonałe właściwości tonizujące, jest bardzo sycąca i pożywna, a jej przygotowanie jest proste.
najpierw umyj luffę, usuń rdzeń i pokrój w kółka o szerokości kilku centymetrów. Podpalamy garnek z wodą, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy do niego luffę. Gdy woda się zagotuje, gotuj przez 5 minut, wyjmij z patelni i pozwól luffe wyschnąć.
drobno posiekaj cebulę i dodaj ją do mielonej wieprzowiny. Następnie posolić i pieprzyć mięso mielone. Dokładnie wymieszaj mięso mielone i możemy zacząć nadziewać Luffy. Aby to zrobić, napełnij każde koło Luffy mięsem mielonym, a następnie zanurz je w garnku z wrzącą wodą. Podczas gotowania utworzy się piana, należy ją usunąć łyżką cedzakową. Gotuj danie przez około 10-15 minut i jedzenie jest gotowe. Gotowe kawałki Luffy posyp posiekaną zieloną cebulą i możesz podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g