skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy produktów wymienionych w składnikach.
Krok 2:
Zetrzyj buraki na grubej tarce. Jeśli w tym samym czasie zostanie wydzielona duża ilość soku, będziesz musiał go lekko wycisnąć rękami.
Krok 3:
Następnie wymieszaj buraki z czosnkiem przepuszczonym przez prasę i odrobiną soli. Doprawiamy wszystko majonezem i mieszamy. Podziel buraki na 2 równe części.
Krok 4:
Jedną część układamy pierwszą warstwą na płaskim naczyniu, na którym planujemy podawać sałatkę.
Krok 5:
Mięso z kurczaka dzielimy na małe kawałki i smażymy mieszając olej roślinny z dodatkiem przypraw (sól, czarny ziele angielskie itp.) Ostudzić i drobno posiekać.
Krok 6:
Wymieszaj mięso z drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Dodaj 2-3 łyżki.l majonez i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Rozłóż mieszankę mięsa i orzechów drugą warstwą na burakach.
Krok 8:
Gotowana marchewka będzie służyć jako trzecia warstwa naszej sałatki mongolskiej Gorka. Aby to zrobić, musimy zagotować wodę w rondlu i gotować w nim marchewki przez 40 minut, aż będą ugotowane. Gotową marchewkę pozostawiamy do ostygnięcia, obieramy, trzy na małej lub grubej tarce.
Krok 9:
Wymieszaj marchewki z startym serem.
Krok 10:
Rozłóż masę serowo-marchewkową trzecią warstwą.
Krok 11:
Pokrój śliwki na małe kawałki i rozłóż czwartą warstwę. Smarujemy tę warstwę majonezem.
Krok 12:
Ostatnia piąta warstwa to Pozostałe buraki. Pokrywamy nim sałatkę również z boków.
Krok 13:
Udekoruj sałatkę według własnych upodobań. Możesz użyć posiekanego świeżego koperku jako dekoracji, rozkładając go po bokach i dzieląc sałatkę na sekcje, jak pokazano na zdjęciu, a następnie dodaj niewielką ilość majonezu do każdej sekcji.
Krok 14:
Teraz wiesz, jak zrobić piękną sałatkę z buraków z czosnkiem i serem. Dajemy czas na impregnację gotowego dania!
ta sałatka zachwyci nie tylko twoje oko, ale także żołądek. Połączenie warzyw, mięsa i sera jest zawsze korzystne dla obu stron, szczególnie w tej sałatce, która od dawna jest jedną z moich ulubionych. Mam nadzieję, że nie mniej go pokochasz. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal / 100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g