skład / składniki
metoda gotowania
jedzenie w pośpiechu. Zdarzyło ci się, że jesteś zbyt leniwy, aby ugotować coś skomplikowanego, ale pora kolacji jest odpowiednia, a rodzina już patrzy głodnymi oczami. Chcesz-nie-chcesz, ale musisz iść do kuchni. Najszybszy jest makaron i wszelkiego rodzaju makaron, a w szafce przechowujesz ich solidny zapas. I przepis na sos warzywny pod ręką. Więc robimy makaron w sosie oofoschnym.
najpierw ugotuj makaron lub makaron, odrzuć je i spłucz zimną wodą, aby zatrzymać proces pęcznienia. Karzemy trochę oleju roślinnego i dobrze mieszamy, aby makaron się nie sklejał.
marchewki kroimy w paski, rozmrażamy i kroimy brokuły - i dusimy je na maśle przez piętnaście minut. Marchewki powinny stać się miękkie. Oddziel część gotowanego makaronu i wymieszaj z warzywami.
w osobnym rondlu rozpuść pół szklanki masła, dodaj śmietanę i śmietanę. Doprowadź kremowy sos do wrzenia, ciągle mieszając. I gotuj na małym ogniu - 2-3 minuty.
rozłóż pozostały makaron na naczyniu, połóż warstwę makaronu z warzywami na wierzchu. Całość zalewamy sosem śmietanowym i posypujemy parmezanem. Kolacja gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g