skład / składniki
metoda gotowania
mieszkałem w Ameryce przez kilka lat i poznałem tam ogromną liczbę niesamowitych przepisów kulinarnych. Na ogół mają szczególny związek z procesem przygotowywania posiłków. Oczywiście wielu Amerykanów je w większości fast foodów, z powodu ograniczeń czasowych. Ale jeśli gotują w domu, to jest to naprawdę sztuka. fmerykańska kuchnia słynie z wyrafinowanych potraw i niezwykłych kombinacji produktów. Teraz wróciłem do Rosji, ale zabrałem ze sobą kilka unikalnych przepisów, z których chcę cię przedstawić. Tak więc na dziś naszym zadaniem jest sałatka frise z jajkiem w koszulce i boczkiem. Na początek biorę boczek, kroję go na małe kawałki i podsmażam. Na talerzu kładę serwetkę. Rozłóż na nim bekon, aby uzyskać nadmiar tłuszczu. Nie wylewam pozostałego tłuszczu na patelni, ale smażę na nim szalotki. Do pieczenia muszę pokroić go w pół-pierścienie. Wlewam gorącą wodę, dodaję do niej trochę octu. W tej wodzie z octem wlewam surowe jajko i stawiam na wolnym ogniu, aż jajko w koszulce całkowicie się zwinie. Do smażonej cebuli dodaję wcześniej dokładnie umytą sałatkę frise. Tam ocet szampański i trochę duszę. Na patelnię dodaję boczek. Sól i wymieszaj. Teraz układam sałatkę na talerzu i kładę na niej jajko w koszulce. Zanim podam to pyszne danie, pamiętaj o soli i pieprzu. A teraz nasza niezrównana sałatka jest gotowa. Po tym, jak twoi goście spróbują tego arcydzieła sztuki amerykańskiej, możesz nawet nie myśleć o specjalnych zaproszeniach na święta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g