Zupa serowa francuska z grzybami

przepis na delikatną zupę dla najbardziej ukochanych! Proste, szybkie i z duszą! Czas gotowania - 30 minut. Zupy serowe w naszej rodzinie uwielbiają dosłownie wszyscy. Zaryzykuję przypuszczenie, że nawet u naszych psów ta karma jest notowana wyżej niż kotlety. W końcu zupa serowa to nie tylko niesamowity smak, ale także zawrotny zapach, który wypełnia nie tylko każdy zakątek mieszkania, ale także przenika przez szczeliny do wejścia. Dlatego nawet sąsiedzi, konfrontując się z mężem na klatce schodowej, podstępnie mrugają do niego: "a dziś masz zupę serową!"Zupa serowa z grzybami to jedna z najłatwiejszych i najszybszych zup, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Ten kulinarny przepis różni się od wielu innych tym, że wykorzystuje topiony ser, który jest dodawany do bulionu na samym końcu.
PekiNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 10 % 3 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

i musisz zacząć od grzybów. Podpal garnek z wodą (2,5-3 litry) i pokrój grzyby na małe kawałki. Wrzuć pieczarki do wrzącej wody i gotuj przez 15 minut. Podczas gotowania grzybów pokrój roztopiony ser na małe kawałki, a gdy 15-minutowy grzyb dobiegnie końca, zanurz te kawałki w bulionie. Jednocześnie delikatnie mieszaj, aż ser rozpuści się we wrzącej wodzie. Bulion powinien uzyskać piękny mleczno-beżowy odcień. Następnie pokrój cebulę w półpierścienie, a także zanurz w bulionie. Gotuj przez kolejne 5 minut. Sól, pieprz lub Dodaj dowolną przyprawę do smaku, na przykład bazylię (musisz dodać ją do zupy na samym końcu). Nawiasem mówiąc, do zupy serowej zawsze robię krakersy samodzielnie lub kupuję w sklepie najprostsze, bez aromatów i wszelkiego rodzaju sztucznych smaków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy