gęsty makaron z sosem mięsno-warzywnym

danie, które pokocha cała rodzina! Spróbuj!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 55 % 6 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

aby ugotować ten posiłek, musimy ciężko pracować, ale wynik przekroczy wszelkie oczekiwania. Tak więc przepis kulinarny "Kesma logmon" lub "gęsty makaron z sosem mięsno-warzywnym".
robimy najprostsze, jak na pierogi, strome ciasto. Tutaj sam decydujesz, ile umieścić jajka i wlać wodę. Każdy jest przyzwyczajony na swój sposób. Rozwałkuj o grubości 2 mm. i pokrój makaron o szerokości 1 cm i długości 30-40 cm. Makaron można również wziąć gotowy w paczkach.
gotowanie sosu (Kayla). Aby to zrobić, pokrój mięso, smalec i bakłażany w kostkę około 2x2 cm, pokrój rzodkiewkę, marchewkę, kapustę w cienkie paski. Cebula, papryka i pomidory-krążki, a czosnek można docisnąć czosnkiem.
najpierw wrzuć cebulę i czosnek do roztopionego masła i podaj je trochę. Następnie wkładamy smalec i mięso i smażymy je na złoty kolor. Następnie wkładamy pomidory, paprykę i marchewkę, dusimy razem z mięsem. Gdy tylko pomidory podadzą sok, Wrzuć bakłażana, rzodkiewkę, kapustę i posiekany seler do kotła. Natychmiast wlej trochę bulionu, w którym ugotowaliśmy makaron i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie sprawdzamy smak soli i dodajemy przyprawy.
na stole podajemy na dużym talerzu (Lagan). Makaron zalać wrzącą wodą, aby podgrzać, położyć równą warstwę na naczyniu, wlać sos na wierzch. Następnie kładziemy kolejną warstwę makaronu i ponownie napełniamy. Na wierzch można posypać drobno posiekanymi świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy