skład / składniki
metoda gotowania
aby ugotować ten posiłek, musimy ciężko pracować, ale wynik przekroczy wszelkie oczekiwania. Tak więc przepis kulinarny "Kesma logmon" lub "gęsty makaron z sosem mięsno-warzywnym".
robimy najprostsze, jak na pierogi, strome ciasto. Tutaj sam decydujesz, ile umieścić jajka i wlać wodę. Każdy jest przyzwyczajony na swój sposób. Rozwałkuj o grubości 2 mm. i pokrój makaron o szerokości 1 cm i długości 30-40 cm. Makaron można również wziąć gotowy w paczkach.
gotowanie sosu (Kayla). Aby to zrobić, pokrój mięso, smalec i bakłażany w kostkę około 2x2 cm, pokrój rzodkiewkę, marchewkę, kapustę w cienkie paski. Cebula, papryka i pomidory-krążki, a czosnek można docisnąć czosnkiem.
najpierw wrzuć cebulę i czosnek do roztopionego masła i podaj je trochę. Następnie wkładamy smalec i mięso i smażymy je na złoty kolor. Następnie wkładamy pomidory, paprykę i marchewkę, dusimy razem z mięsem. Gdy tylko pomidory podadzą sok, Wrzuć bakłażana, rzodkiewkę, kapustę i posiekany seler do kotła. Natychmiast wlej trochę bulionu, w którym ugotowaliśmy makaron i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie sprawdzamy smak soli i dodajemy przyprawy.
na stole podajemy na dużym talerzu (Lagan). Makaron zalać wrzącą wodą, aby podgrzać, położyć równą warstwę na naczyniu, wlać sos na wierzch. Następnie kładziemy kolejną warstwę makaronu i ponownie napełniamy. Na wierzch można posypać drobno posiekanymi świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g