Zupa serowa puree z kurczakiem, ryżem i ziemniakami

lekka i satysfakcjonująca zupa spodoba się zarówno Twoim domownikom, jak i gościom! Na wypadek, gdyby goście upadli na głowę, zawsze mam kilka przepisów kulinarnych. Szczególnie podoba mi się przepis na zupę serową w różnych odmianach. Jest to bardzo łatwe i smaczne w przygotowaniu jedzenie, które uwielbiają nie tylko moi domownicy, ale także ci najbardziej nieprzewidziani goście. Zupa serowa z kurczakiem jest szczególnie wyróżniona w kategorii takich zup.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 33 % 13 g
189 kcal
IG: 46 / 54 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zaczynamy robić zupę serową puree. Napełnij filet z kurczaka 3 litrami zimnej wody. Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj do miękkości. To około 20 minut po ugotowaniu. Następnie wyjmujemy go i pozwalamy mu trochę ostygnąć, aby można go było szybko i łatwo pokroić na kawałki.

 do wrzącego bulionu wsypujemy ryż. Gotuj przez około 10 minut. Podczas gotowania ryżu drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na tarce. Lepiej, jeśli tak się stanie, jeśli zetrzesz go na drobnej tarce. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu wraz z cebulą i marchewką. Mój przepis na zupę serową z zawartością zdjęć, więc nie zapomnij o dodatkowych wskazówkach, które możesz z tego wyciągnąć.

 gotuj przez 5-7 minut i dodaj mięso. Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Gdy ziemniaki będą miękkie, zmniejsz trochę ogień. Dodaj stopiony ser do puree z kurczaka i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie gładka.
& nbsp;teraz zdejmij go z ognia, wlej do rzutków i udekoruj zielenią. Jeśli ktoś woli zupy-kremy, nadal możesz przepuścić zupę przez blender.

 łatwe i smaczne! Twoi goście będą zadowoleni, gdy podasz serową zupę z kurczaka!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy