skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy robić zupę serową puree. Napełnij filet z kurczaka 3 litrami zimnej wody. Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj do miękkości. To około 20 minut po ugotowaniu. Następnie wyjmujemy go i pozwalamy mu trochę ostygnąć, aby można go było szybko i łatwo pokroić na kawałki.
do wrzącego bulionu wsypujemy ryż. Gotuj przez około 10 minut. Podczas gotowania ryżu drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewkę na tarce. Lepiej, jeśli tak się stanie, jeśli zetrzesz go na drobnej tarce. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu wraz z cebulą i marchewką. Mój przepis na zupę serową z zawartością zdjęć, więc nie zapomnij o dodatkowych wskazówkach, które możesz z tego wyciągnąć.
gotuj przez 5-7 minut i dodaj mięso. Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Gdy ziemniaki będą miękkie, zmniejsz trochę ogień. Dodaj stopiony ser do puree z kurczaka i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie gładka.
& nbsp;teraz zdejmij go z ognia, wlej do rzutków i udekoruj zielenią. Jeśli ktoś woli zupy-kremy, nadal możesz przepuścić zupę przez blender.
łatwe i smaczne! Twoi goście będą zadowoleni, gdy podasz serową zupę z kurczaka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g