Barszcz & amp;quot; dietetyczny & amp; quot; wegetariański
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz pokroić kapustę, ziemniaki,marchewkę i buraki w cienkie paski. Następnie weź głęboki garnek i włóż tam wszystkie pokrojone warzywa. Najpierw zagotuj wodę w innym rondlu. Zalej warzywa wrzącą wodą, natychmiast Posol, dodaj sok z cytryny, lit laurowy, natkę pietruszki i pieprz do smaku. Postaw garnek na małym ogniu i kontynuuj gotowanie do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
taki barszcz jest nie tylko lekki i dietetyczny, ale także polecany pacjentom z zapaleniem żołądka.Dlatego pomoże Ci przestrzegać diety bez rezygnacji z ulubionego pierwszego dania.
taki barszcz jest nie tylko lekki i dietetyczny, ale także polecany pacjentom z zapaleniem żołądka.Dlatego pomoże Ci przestrzegać diety bez rezygnacji z ulubionego pierwszego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g