Zupa buraczana z płatkami owsianymi

tyle zdrowych witamin w jednym przepisie! I nie ma tu żadnych przysmaków! Taki, całkowicie Niestandardowy przepis kulinarny, który nazywa się "zupa buraczana z płatkami owsianymi", próbowałem kiedyś, gdy w lodówce praktycznie nic nie było (niestety, w moim życiu były takie dni). Przeszukałem wtedy czasopisma w poszukiwaniu przepisów, które sugerowałyby zrobienie czegoś z niczego. Właściwie to znalazłem. W rezultacie jedzenie okazuje się bez pomysłu, proste, demokratyczne, ale mimo to smaczne. Idealny na "czarne" dni (buraki i płatki owsiane można znaleźć w każdym domu). Jednak danie jest bardzo przydatne, szczególnie dla jelit. Jak zwykle jest to Kuchnia rosyjska.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
23 kcal
IG: 0 / 40 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
najpierw zanurzamy w wodzie nieobrane buraki o jasnym kolorze i gotujemy je, na przykład na winegret. Następnie wyjmij, ostudź, obierz i posiekaj piękną słomą (chociaż możesz zetrzeć na tarce – na dużej).
przepis zalecał użycie wywaru z buraków, ale dobrze jest to zrobić tylko wtedy, gdy umyłeś buraki do krystalicznej czystości. W takim przypadku filtrujemy wywar i wkładamy do niego buraki. Natychmiast wysyłamy do niej płatki owsiane, sól i gotuj, aż będą gotowe.
podawaj taką zupę dobrze ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy