rosół z jajecznicą i serem

bulion jest dobry na regenerację. Rosół szybko zaspokoi głód! Bardzo nietypowy przepis kulinarny, którego przygotowanie praktycznie nie zajmuje czasu. Jeśli masz już pewną ilość bulionu bazowego,to danie zajmie dwadzieścia minut. Niektórzy moi znajomi gotują taki bulion z jajkiem z kostkami bulionu, co również w zasadzie nie jest złe. Zupa jest nieco podobna do naszej zupy z kluskami, ale smak tych jest inny, ponieważ tutaj masa jajeczno-mączna jest smażona, a nie gotowana.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 4 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 13 % 1 g
48 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

surowe białka jaj ubijamy trzepaczką w lekką pianę, wlewamy mąkę cienkim stuykiem, kontynuując ubijanie. Następnie dodaj starty ser, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Teraz podgrzewamy patelnię, posypujemy mąką i ostrożnie rozprowadzamy powstałą masę. Podpalamy i czekamy, aż białka i ser nie staną się takie, aby można je było pokroić. Zdejmij z ognia, ostudź i pokrój w piękne kostki, romby, koła lub ogólnie niektóre figurki (na przykład możesz użyć foremek do ciastek). W takim przypadku nasze jedzenie spodoba się dzieciom, które ogólnie lubią takie rzeczy. Wkładamy kilka figurek do talerzy i napełniamy gotowym gorącym bulionem. Pozostaw na talerzu przez trzy minuty, a następnie zupę można bezpiecznie podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy