Sałatka z wątróbki wołowej z papryką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zbliżają się urodziny, a myśli pędzą naprzód - co tym razem postawić na świątecznym stole? Oczywiście wybór potraw będzie zależał od tego, kto przyjdzie odwiedzić, od ich preferencji. Być może ktoś lubi sałatki majonezowe, a ktoś-sałatki z innymi dressingami. Niektórzy wolą mięso, inni kurczaka lub ryby. Ale znalazłem przepis kulinarny dla tych, którzy zawsze starają się śledzić węglowodany.
opowiem ci o tym, jak gotować to jedzenie. Więc sałatka z wątroby.
wątroba jest rodzajem produktu, ale praca z nią jest nadal prosta. Wystarczy pokroić go na małe kawałki. Dusimy wątrobę w małej ilości bulionu gotowanego z warzyw. Dodaj tam liść laurowy i pachnącą paprykę. Równolegle gotujemy ziemniaki, a także jajka. Patelnia stoi obok pieca - cebula jest już smażona z marchewką. A później na innej patelni usmażymy osobno kolejną cebulę
wybierz odpowiednie danie, najlepiej płaskie. Natychmiast połóż na nim zielenie, możesz mieć liście sałaty.
gdy wątroba zostanie ugotowana, ostudź ją i przepuść przez maszynę do mięsa. Stopniowo dodajemy trochę bulionu do naszego mielonego mięsa. Na talerzu uformujemy ciało wątróbki "kogucik"z mielonego mięsa.
posmaruj warstwę wątroby majonezem i połóż na niej warstwę smażonej cebuli z marchewką.
zetrzyj gotowane ziemniaki i połóż połowę powstałej masy. Pamiętaj, aby posmarować go majonezem i położyć na nim smażoną cebulę. I ponownie posmaruj majonezem.
oddzielając białka od żółtek, przecieramy na grubej tarce i również rozprowadzamy, smarując następnie majonezem. Cóż, ostatnia warstwa będzie z ziemniaków. Jak pamiętasz, zetrzeliśmy go na grubej tarce i okazało się, że są jak pióra. Dlatego posypując sałatkę, robimy to delikatnie i bez szczypania. Otrzymasz piękną warstwę, powietrze-pióra. Udekoruj "Koguta" słodką papryką. Najpierw przedstawimy jego grzebień, a następnie dziób z ogonem, skrzydłami i nogami. I spróbuj zrobić oko z oliwek lub ziela angielskiego.
A oto skromny dodatek do sałatki - kurczaki z wątroby. Pozostała nam czwarta część mielonej wątroby. Tutaj przewiniemy marchewkę wyciągniętą z bulionu. I dodaj 4 łyżki kwaśnej śmietany i wszystko dobrze wymieszaj.
weź drobną tarkę i zetrzyj żółtka na drobnej tarce. Rozwałkuj kulki z mięsa mielonego, które będą służyć ciału i głowie kurczaka.
Zwiń wszystkie kulki w żółtko. Wskazane jest, aby wziąć jajka wiejskie do tego przepisu, ponieważ żółtka jaj z fermy drobiu nie są jasne.
z papryki zrobimy dzioby i nogi. A oko - z oliwek lub ziela angielskiego.
opowiem ci o tym, jak gotować to jedzenie. Więc sałatka z wątroby.
wątroba jest rodzajem produktu, ale praca z nią jest nadal prosta. Wystarczy pokroić go na małe kawałki. Dusimy wątrobę w małej ilości bulionu gotowanego z warzyw. Dodaj tam liść laurowy i pachnącą paprykę. Równolegle gotujemy ziemniaki, a także jajka. Patelnia stoi obok pieca - cebula jest już smażona z marchewką. A później na innej patelni usmażymy osobno kolejną cebulę
wybierz odpowiednie danie, najlepiej płaskie. Natychmiast połóż na nim zielenie, możesz mieć liście sałaty.
gdy wątroba zostanie ugotowana, ostudź ją i przepuść przez maszynę do mięsa. Stopniowo dodajemy trochę bulionu do naszego mielonego mięsa. Na talerzu uformujemy ciało wątróbki "kogucik"z mielonego mięsa.
posmaruj warstwę wątroby majonezem i połóż na niej warstwę smażonej cebuli z marchewką.
zetrzyj gotowane ziemniaki i połóż połowę powstałej masy. Pamiętaj, aby posmarować go majonezem i położyć na nim smażoną cebulę. I ponownie posmaruj majonezem.
oddzielając białka od żółtek, przecieramy na grubej tarce i również rozprowadzamy, smarując następnie majonezem. Cóż, ostatnia warstwa będzie z ziemniaków. Jak pamiętasz, zetrzeliśmy go na grubej tarce i okazało się, że są jak pióra. Dlatego posypując sałatkę, robimy to delikatnie i bez szczypania. Otrzymasz piękną warstwę, powietrze-pióra. Udekoruj "Koguta" słodką papryką. Najpierw przedstawimy jego grzebień, a następnie dziób z ogonem, skrzydłami i nogami. I spróbuj zrobić oko z oliwek lub ziela angielskiego.
A oto skromny dodatek do sałatki - kurczaki z wątroby. Pozostała nam czwarta część mielonej wątroby. Tutaj przewiniemy marchewkę wyciągniętą z bulionu. I dodaj 4 łyżki kwaśnej śmietany i wszystko dobrze wymieszaj.
weź drobną tarkę i zetrzyj żółtka na drobnej tarce. Rozwałkuj kulki z mięsa mielonego, które będą służyć ciału i głowie kurczaka.
Zwiń wszystkie kulki w żółtko. Wskazane jest, aby wziąć jajka wiejskie do tego przepisu, ponieważ żółtka jaj z fermy drobiu nie są jasne.
z papryki zrobimy dzioby i nogi. A oko - z oliwek lub ziela angielskiego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g