Ahudzrza-zupa z kaszy jaglanej
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
takie jedzenie jest dość dietetyczne.
posortuj proso, spłucz, pięć lub sześć razy, pocierając ręką, ponieważ często w sklepach sprzedają bardzo zanieczyszczone zboża. Napełnij zimną wodą i pozostaw na półtorej godziny, aby proso puchło. Następnie rzucamy płatki na sito i wlewamy do wrzącej wody. Nie musisz solić wody (jak wielu jest przyzwyczajonych)! Gotuj do całkowitego ugotowania (nie zapomnij okresowo usuwać piany). Wlej podgrzane mleko do gotowanego zboża i dodaj cukier i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj i pozwól naszej zupie gotować przez kolejne pięć do siedmiu minut. Po wyłączeniu ognia przykryj zupę i pozwól jej się zaparzyć.
jeśli chcesz, możesz dodać masło do zupy.
smacznego!
posortuj proso, spłucz, pięć lub sześć razy, pocierając ręką, ponieważ często w sklepach sprzedają bardzo zanieczyszczone zboża. Napełnij zimną wodą i pozostaw na półtorej godziny, aby proso puchło. Następnie rzucamy płatki na sito i wlewamy do wrzącej wody. Nie musisz solić wody (jak wielu jest przyzwyczajonych)! Gotuj do całkowitego ugotowania (nie zapomnij okresowo usuwać piany). Wlej podgrzane mleko do gotowanego zboża i dodaj cukier i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj i pozwól naszej zupie gotować przez kolejne pięć do siedmiu minut. Po wyłączeniu ognia przykryj zupę i pozwól jej się zaparzyć.
jeśli chcesz, możesz dodać masło do zupy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g