zupa z topionego sera i wędzonego kurczaka

niesamowicie pyszna i aromatyczna zupa z pewnością podbije Twoje serce!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 22 % 4 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

wędzone mięso z kurczaka może być używane nie tylko jako osobne gotowe danie, ale także może być częścią innego. Na przykład ugotuj wspaniałą zupę serową z wędzonym kurczakiem. Jedzenie z kuchni rosyjskiej smakuje z przyjemnym dymnym zapachem, niezwykle szybko się gotuje. Obecność pieczarek nadaje całemu daniu pyszny aromat i wyrafinowanie, nawet pomimo tak "demokratycznego" produktu jak ser topiony.
powinniśmy mieć gotowy bulion z kurczaka. Może być wstępnie spawany. Co więcej, weź dla niego zwykłego kurczaka, nie wędzonego. Gotowane mięso można później wykorzystać w innym naczyniu, takim jak sałatka. Ten przepis kulinarny można zasadniczo zmienić według własnego gustu. Jeśli nie masz nic przeciwko kostkom bulionowym, możesz je wziąć.
pokrój ziemniaki w kostkę i gotuj w bulionie z kurczaka. Oddzielnie rozpuść nasz stopiony ser w gorącym bulionie, a następnie wlej powstałą mieszaninę cienkim strumieniem do głównego rondla. Pamiętaj, aby wymieszać. Tutaj wysyłamy posiekane mięso wędzonego kurczaka, grzyby, świeże zioła, sól i przyprawy. Smaż grzanki w niewielkiej ilości oleju roślinnego i włóż je do talerzy z zupą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy