skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuję pierś z kurczaka. Nie możesz niczego dodawać i gotować w czystej wodzie. Do bulionu dodaję wszelkiego rodzaju korzenie i aromatyczne przyprawy: pietruszkę, seler, cebulę, marchewkę, liść laurowy. Dodaj według własnego gustu, aby kurczak był bardziej aromatyczny. Gotuję pierś wieczorem i zostawiam na noc w bulionie: mięso okazuje się soczyste.
Krok 2:
Bułgarska papryka radzę wziąć różne kolory, czerwony, żółty i pomarańczowy - dla piękna, ponieważ jedzenie , które jemy , powinno być nie tylko smaczne, ale także piękne.
Krok 3:
Ananasy są najczęściej używane w puszkach, chociaż nie ma zasadniczej różnicy ze świeżym ananasem w smaku gotowej sałatki.
Krok 4:
Kroję wszystkie składniki w kostkę, a zielone i czarne oliwki w kółko. Zielone oliwki-oliwki-kupuję konserwy z gorzkim czerwonym chili. Sałatka nie jest solona, ale doprawiona tylko majonezem i jest gotowa. Sałatka okazuje się bardzo soczysta. Ananas nadaje słodkawy smak, a oliwki i oliwki dodają pikanterii. Piękny. Cieszy oko i żołądek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g