gęsta zupa z dyni
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
tego lata myślę, że każdy wolał miskę chłodnej okroshki od gorącej zupy. Nadeszła jesień ... a więc nas wszystkich pociągnęło do bogatego, ciepłego, gęstego. Jestem gotowa znosić paskudny deszcz i biegać do domu przez błoto pośniegowe, ponieważ w domu czeka na mnie miska bardzo, bardzo smacznej zupy. Ożyw ten przepis kulinarny! Jest to przepis piękny szybkość przygotowania i niesamowity, a mianowicie jesienny smak.
na początek pokrój marchewkę i dynię w małe kostki, drobno posiekaj czosnek i cebulę.
wlej niewielką ilość oliwy z oliwek na patelnię, smaż warzywa na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty. Nie zapomnij aktywnie mieszać, mocno smażony jest szkodliwy dla żołądka!
następnie bardzo subtelnym punktem jest dodanie wody. Ilość wody można regulować w zależności od nastroju. Jeśli chcesz uzyskać gęstą zupę, wlej 3 cm powyżej poziomu warzyw. Dodaj umytą soczewicę i gotuj przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, a po kilku minutach gęsta zupa dyniowa ozdobiona zielenią jest gotowa! Takie jedzenie jest dobre z czarnym chlebem Borodino.
na początek pokrój marchewkę i dynię w małe kostki, drobno posiekaj czosnek i cebulę.
wlej niewielką ilość oliwy z oliwek na patelnię, smaż warzywa na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty. Nie zapomnij aktywnie mieszać, mocno smażony jest szkodliwy dla żołądka!
następnie bardzo subtelnym punktem jest dodanie wody. Ilość wody można regulować w zależności od nastroju. Jeśli chcesz uzyskać gęstą zupę, wlej 3 cm powyżej poziomu warzyw. Dodaj umytą soczewicę i gotuj przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, a po kilku minutach gęsta zupa dyniowa ozdobiona zielenią jest gotowa! Takie jedzenie jest dobre z czarnym chlebem Borodino.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g