roladki z łososia z twardym i topionym serem ślimakowym

bardzo piękna, satysfakcjonująca i pożywna przekąska na świąteczny stół! To bezpretensjonalne jedzenie próbowaliśmy w jednej kawiarni w Pradze, zapamiętaliśmy składniki tego kulinarnego przepisu, a teraz na wszystkich domowych ucztach ta przekąska jest spożywana w pierwszej kolejności. Bardzo wygodnie jest też zrobić bułkę serową z łososiem na wycieczkę do natury, ponieważ można ją już pokroić na miejscu.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 21 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 2 % 1 g
226 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 13 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.


więc bierzemy twardy ser. Drobno zetrzyj najmniejszą tarkę, włóż starty ser do celofanowej torby i zanurz we wrzącej wodzie. Czekamy, aż ser zamieni się w plastikową masę. Wyciągamy torbę, wyrównujemy ser i zwijamy go wałkiem do ciasta bezpośrednio w torbie w prostokąt. Usuń celofan.
następnie bierzemy 150 gramów stopionego sera, który jest rozmazany, smarujemy nim warstwę sera. Następnie pokrój solonego różowego łososia na małe kostki, możesz użyć dowolnej innej solonej ryby według własnego gustu i wyobraźni, miałem balyk 500 gramów. Zmiksuj wszystko, Zwiń w rolkę i pozostaw na noc w lodówce. Następnie wyjmujemy i kroimy w kółka. W rezultacie otrzymaliśmy jasne ślimaki serowe.
  w tej bułce serowej można jeszcze włożyć koperek, wtedy będzie jaśniejszy smak i piękniejszy wygląd. Wspaniałą przekąską pod wódką są bułki z łososia z serem.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g

Podobne przepisy