jajka faszerowane łososiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek gotujemy 5 jajek, zajmie to nie więcej niż 7 minut. Teraz pokrój je wzdłuż na 2 połówki. Wyjmij żółtka i zmiel je w osobnej misce. Dodaj majonez do żółtek i dokładnie wymieszaj. Nadziewamy połówki białek jaj powstałą masą. Podstawa jest gotowa, przystępujemy do napełniania. Pokrój łososia wzdłuż cienkich pasków. Owijamy je rolkami. Okazuje się, że wygląda jak róża. Połóż różę łososia na połowie nadziewanego jajka i udekoruj zielenią. Kładziemy na talerzach i po kilku minutach otrzymujemy komplementy zaskoczonych gości!
jajka nadziewane łososiem są gotowe!!! Zachwyć swoich gości!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g